Παν. Πελοποννήσου: Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων ζητούν οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας (ηχητικό)

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Τμήματος Γεωπονίας, ζήτημα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλα τα ανάλογα τμήματα της χώρας.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων, Δημήτρης Πετρόπουλος, σημείωσε ότι από το 2019, όταν το τμήμα του πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αντιμετωπίζεται ως νέο και μέχρι σήμερα δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών.

Παν. Πελοποννήσου: Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων ζητούν οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας (ηχητικό)

Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε πως, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από τα υπουργεία Παιδείας και Γεωργίας σε όλα τα αντίστοιχα τμήματα, αυτές δεν υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να μην περιλαμβάνει τα νέα τμήματα.

Μετά τις αντιδράσεις δημιουργήθηκε νέο νομοσχέδιο το οποίο όμως, όχι μόνο δεν περιλαμβάνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων τμημάτων, αλλά κάνει ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ των παλιών Γεωπονικών Τμημάτων και των νέων, κάτι που δημιουργεί τμήματα δύο ταχυτήτων.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος, παρατήρησε ότι πλέον δε ζητούν αλλά απαιτούν όλα τα τμήματα των Γεωπονικών Σχολών να έχουν ισάξια επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ κάλεσε τους βουλευτές, όπως και τους υποψήφιους βουλευτές, να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Όπως έγινε γνωστό αύριο το πρωί, οι φοιτητές του τμήματος προγραμματίζουν νέα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Καλαμάτας.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησαν στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή τόσο ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Βασίλης Δημόπουλος.

Όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών του τμήματος Γεωπονίας Κώστας Ιντζιρτζής.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος