Παιδικός Διαγωνισμός ζωγραφικής στην Καλαμάτα: “Ο Άνθρωπος στο Κέντρο”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, συνεργάζεται για τέταρτη χρονιά με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο του 10ου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής με τίτλο: «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο».

Τα παιδιά της Καλαμάτας που θα συμμετέχουν, θα δουν τα έργα τους σε έκθεση ζωγραφικής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά 4-15 ετών και θα διαρκέσει μέχρι τις 30/05/2023. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ή ατομικές ή μέσω σχολείου.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος 10 χρόνια και είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων. Φέτος, πρωταγωνιστής είναι το Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στον 1ο όροφο του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη».

H ανθρώπινη μορφή ταξιδεύει στον χρόνο, 5000 χρόνια πριν, τότε που οι Άνθρωποι δημιούργησαν τα Κυκλαδικά Ειδώλια, μία από τις πιο χαρακτηριστικές απεικονίσεις του Ανθρώπου. Στο φετινό Παιδικό Διαγωνισμό, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί. Σε ποια εποχή ζει; Τί ρούχα φοράει; Από ποια χώρα είναι; Τι κοινωνικό μήνυμα απευθύνει; Άραγε μπορούν να τον φανταστούν στο μέλλον; Σε ποιο περιβάλλον θα ζει και τι επάγγελμα θα κάνει;

Τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν τα υλικά και τα χρώματα που τους αρέσουν, να δημιουργήσουν τον δικό τους «Άνθρωπο» και να στείλουν το έργο τους ταχυδρομικά έως τις 30 Μαΐου. Τα έργα όλων των παιδιών θα ενωθούν και θα φτιάξουν έναν ολόκληρο κόσμο με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Λεπτομέρειες για το διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος