Π. Τατούλης: Χωρίς κομματική σημαία η κάθοδος στις επόμενες εκλογές – Αντιθεσμική η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη

Δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει προεκλογικά ο κ. Τατούλης, τόνισε πως η κάθοδος του συνδυασμού του στις προσεχείς εκλογές δε θα έχει κομματική σημαία και δήλωσε σύμμαχος με τις δυνάμεις που διεκδικούν την επιστροφή της αυτοδιοίκησης στη δημοκρατική και σύμφωνα με το σύνταγμα λειτουργία.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας και τον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβά κατήγγειλε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά σε σχέση με τον νόμο για την λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Δριμύτατη ήταν η κριτική του πρώην Περιφερειάρχη στον Παναγιώτη Νίκα “για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ, βάσει της οποίας ο «Νόμος Θεοδωρικάκου» που διέπει βασικά ζητήματα λειτουργίας των θεσμών αυτοδιοίκησης κρίνεται πλέον αντισυνταγματικός”, όπως είπε.

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης (μεταξύ των οποίων και η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Τατούλη) ζητούν άμεσα την αποκατάσταση στη σύνθεση των Επιτροπών της Περιφέρειας, την επιστροφή των αρμοδιοτήτων που αφαιρέθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μια σειρά από άλλα ζητήματα που επηρέασε ο «Νόμος Θεοδωρικάκου».

Ο κ. Τατούλης ανέφερε πως “οι Περιφερειάρχες της χώρας είναι αυτοί που ζήτησαν το συγκεκριμένο νόμο και αυτοί που εφάρμοσαν τα αντισυνταγματικά άρθρα του επικαλλούμενοι το δήθεν επιχείρημα της ανάγκης για «κυβερνησιμότητα»”.

Κεντρική Διαχείριση
“Ο σχεδιασμός της Πελοποννήσου ήταν οδηγός για όλη τη χώρα στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων” τόνισε ο κ. Τατούλης, υπερασπιζόμενος την επιλογή του ως Περιφερειάρχης για την Κεντρική Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας με τη διαδικασία της ΣΔΙΤ. Δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθύνες στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα “για τις καθυστερήσεις και τις αρρυθμίες στη λειτουργία του έργου”, όπως υποστήριξε, ενώ τόνισε πως ο τελευταίος συνεχίζει να εκφράζεται αρνητικά για το έργο.

Ακομμάτιστα με στόχο τη δημοκρατικότητα του θεσμού
Ο συνδυασμός μας ήταν πάντα χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και ως τέτοια θα παραμείνει, ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης, απαντώντας για το αν θα έχει τη στήριξη κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Δεν παρέλειψε και γι αυτό το ζήτημα να στηλιτεύσει τη στάση του Παναγιώτη Νίκα, αναφέροντας πως είχε υπέρμετρα κομματική στήριξη καθώς και την ενεργή συμπαράσταση του ίδιου του Πρωθυπουργού στις τελευταίες εκλογές.

Σύνταξη κειμένου: Ηλίας Μαραβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος