Ομαδική έκθεση “Έκτη / Μεταφορές” 21-23 Δεκεμβρίου

Με αφορμή το βιβλίο της Βίκης Κοσμοπούλου “Έκτη και άλλες αφηγήσεις”, 12 καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κείμενα του βιβλίου και παρουσιάζουν τα έργα τους στο Black Duck Multiplarte (Χρήστου Λαδά 9α/ Αθήνα) από την Τετάρτη (21 Δεκεμβρίου 2022) και ώρα 19.00. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 23 Δεκεμβρίου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες (αλφαβητικά):
Μαρία Αργυρακοπούλου, Ζάννα Αρτέμη, Πάνος Γιάκας, Κλέμη Διαμαντοπούλου, Όλγα Λαθύρη, Ιωάννα Μιχοπούλου, Δημήτρης Παππούς, Αικατερίνη Πουλιάση, Μαρία Σακκά, Στέλλα Σεβαστοπούλου, Κατερίνα Σταυρίδη, Καίτη Χόρτη και η ίδια η συγγραφέας. Η συγγραφέας θα βρίσκεται στο χώρο για να συνομιλήσει με αναγνώστες και να υπογράψει βιβλία.

Λίγα λόγια για την “Έκτη και άλλες αφηγήσεις” (από το οπισθόφυλλο)
Η τρέλα είναι καλός αγωγός της αλήθειας. Όταν η αντοχή εγκαταλείπει το τελευταίο ξέφτι και το περίγραμμα των ορίων χάσκει επικίνδυνα, δεν απομένει τίποτε άλλο παρά η φωνή μας. Μια διαφορετική γυναίκα, η Έκτη, η ευρωπαία Καρυάτιδα, βρίσκει τη φωνή της. Αφηγείται τα παθήματα και τα κατορθώματα των θνητών μες στα χρόνια που στέκει μόνη. Και το δικό της πένθος, γαντζωμένο στο υφαντό της, παλινδρομεί και μπλέκεται στα λόγια της. Συνοδοιπόροι της στην αφήγηση, σαν χορός τραγωδίας, γυναίκες και άντρες που πάλεψαν, επέζησαν, έζησαν και δημιούργησαν. Μαζί της κι άλλα Υφαντά που στέκουν μακριά από τον τόπο τους. Όλα επιζητούν την επιστροφή τους. Ή μια επανάσταση.

Επιμέλεια έκθεσης / artwork : Δήμητρα Αποστόλου
Εγκαίνια έκθεσης: 21 Δεκεμβρίου ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 21-23 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: 13.00 – 22.00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος