O υπουργός Εσωτερικών στην Καλαμάτα

Στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω μας νέας ολοκληρωμένης νομοθετικής παρέμβασης που θα αναληφθεί μέσα στο χειμώνα και η οποία θα περιλαμβάνει και το σαφή προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων της αυτοδοίηκησης των δύο βαθμών και του κεντρικού κρατους, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο της Καλαμάτας, στην οποία συμμετείχαν ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου (και απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας) Παναγιώτης Νίκας, οι νέοεκλεγέντες δήμαρχοι της Μεσσηνίας και οι 3 από τους 4 κυβερνητικούς βουλευτές του νομού. Τον κ. Θεοδωρικάκο συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ο υπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε επίσης πως η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί δίπλα στην αυτοδιοίκηση στηρίζοντάς την σε όλα τα επίπεδα ώστε να βρουν λύσεις αυτή την τετραετία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ.Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε πάντως πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις τους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης σημειώνοντας ότι δεν σκοπεύει να χωρίσει τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες ανάλογα με το ποιο κόμμα τους έχει υποστηρίξει καθώς όλοι τους αποτελούν επιλογή των πολιτών.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση με τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες έσωσε την αυτοδιοίκηση που λόγω των συνεπειών της “απλής αναλογικής” θα “βλέπαμε τα συντρίμμια της”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποδίδοντας τις πλειοψηφίες σε αυτούς που ως δήμαρχοι και περιφερειάρχες πήραν την πλειοψηφία από το λαό, κάνοντας λόγο και για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο τονισε πως θα αναβαθμιστεί έτι περισσότερο.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Καλαμάτα από το Μητροπολιτικό Μέγαρο και συνάντησή του με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος