Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην ΕΡΤ Καλαμάτας με αφορμή τα 16 χρόνια ποιμαντορίας του (ηχητικό)

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, έδωσε σήμερα στο ραδιόφωνο της  ΕΡΤ Καλαμάτας, και στην εκπομπή «Δώδεκα – μια… Ψυχραιμία» που παρουσιάζει η Μαρία Τομαρά,  ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σε λίγες μέρες (1/4) των δεκαέξι χρόνων από την ενθρόνιση του.

 Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, αναφέρθηκε στις αλλαγές που ήταν απαραίτητες να γίνουν στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και σε όσες επιτεύχθηκαν ειδικά στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, στην διαρκή στήριξη του κόσμου πέρα από θρησκευτικές πεποιθήσεις και εθνότητες.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην ΕΡΤ Καλαμάτας με αφορμή τα 16 χρόνια ποιμαντορίας του (ηχητικό)

Μίλησε επίσης για την “διπλωματία της αλληλεγγύης και της αγάπης” που έχει επιδείξει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ σχολίασε και την στάση της Ρωσικής Εκκλησίας απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, αναφέρθηκε και στην «δύσκολη» περίοδο του Κορονοϊού για την εκκλησία ενώ εξέφρασε την άποψη του και για το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους.

Κλείνοντας, ανέφερε τον πραγματικό ρόλο της Εκκλησίας, στέλνοντας και το δικό του μήνυμα  ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος