Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας για τις παρεμβάσεις και εργολαβίες στον Ταΰγετο

Στις παρεμβάσεις που γίνονται στην περιοχή του Ταΰγετου για την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα -μετά και την τελευταία κατολίσθηση που σημειώθηκε σε σημείο του οδικού δικτύου από την Καλαμάτα προς τη Σπάρτη- αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο κ. Αναστασόπουλος έκανε αρχικά λόγο στις δράσεις για τον αποχιονισμό του δρόμου, στον οποίο προέβησαν συνεργεία τη περιφέρειας τις προηγούμενες ημέρες ώστε να παραμείνει ανοιχτός, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή του Ταΰγετου μεσούντος του χειμώνα, μαζί με άρση τυχόν καταπτώσεων, αντιμετωπίζεται μέσω συγκεκριμένης εργολαβίας που είναι σε εξέλιξη και παρακολουθεί τον εθνικό δρόμο και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο στους τομείς ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Όπως τόνισε, οι όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την ένταση κάθε φορά των καιρικών φαινομένων, προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και την Πολιτική Προστασία.

Σχετικά με την πρόσφατη κατάπτωση που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, όπως είπε ο κ. Αναστασόπουλος αφορούσε λεπτόκοκκο χωμάτινο κυρίως υλικό που αποκολλήθηκε και έπεσε στο οδόστρωμα, το οποίο απομακρύνθηκε, ενώ η περιοχή σημάνθηκε με ταμπέλες και κώνους για αποφυγή ατυχημάτων ενώ παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εντός Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται επίσης και η μελέτη για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης στο 24ο χλμ., ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σχετικό έργο αποκατάστασης. Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε ακόμα και στην εργολαβία των 3.000.000 ευρώ (που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) η οποία αφορά το άμεσο έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας της 82ης Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης. Όπως είπε, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση πλέγματος σε πέντε από τα δέκα στρέμματα που προβλέπει η μελέτη, έχει γίνει και η προετοιμασία για τις υπόλοιπες θέσεις τοποθέτησης, και εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος