Νεοχώριο Ιθώμης: 3ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού

Ο Δήμος Οιχαλίας και η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου διοργανώνει το 3ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού με τίτλο «Αποχαιρετώντας την πανσέληνο», το Σάββατο (17 Αυγούστου) στις 21:00 στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, στο Νεοχώριο Ιθώμης Μεσσηνίας.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Οιχαλίας διοργανώνει λυρική βραδιά στον προαύλιο χώρο της πατρικής οικίας Μαρίας Κάλλας με σκοπό τόσο να τιμήσει την μοναδική καλλιτέχνη όσο και να γνωστοποιήσει τον τόπο καταγωγής της, το Νεοχώριο Ιθώμης.

Στην εκδήλωση θα ερμηνευτούν έργα διαφόρων συνθετών όπως οι: Mozart,Dvořzak,Verdi,Puccini,Offenbach,Obradors,Ravel,Χατζιδάκις.

Συμμετέχουν: Κατερίνα Παλαιολόγου – σοπράνο, Μαριλένα Κυριακοπούλου – σοπράνο, Γιάννης Σύμκο – σολίστ πιάνου

Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κατερίνα Παλαιολόγου
Η Κατερίνα Παλαιολόγου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Με καθηγητές τους Πάρη Καρκαλούτσο και Νέλλη Σεμιτέκολο παίρνει δίπλωμα πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ενώ με τον Νίκο Τσότρα τα Πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας από το ίδιο ωδείο. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ενορχήστρωσης με τον Λουκά Γεώργα. Τον Ιούνιο του 2015 αποφοίτησε από την τάξη μονωδίας της κυρίας Χριστίνας Γιαννακοπούλου παίρνοντας το δίπλωμά της με βαθμό άριστα, πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών καθώς και τραγουδιού με τους Kurt Equiluz, Cheryl Studer, Άρη Χριστοφέλη, Χαρούλα Γκλαβοπούλου και Νίκο Βασιλείου. Μελετάει ρεπερτόριο με τους πιανίστες Μαρία Παπαπετροπούλου και Μανώλη Παπασηφάκη και παρακολουθεί μαθήματα Μελοδραματικής με την κ. Τζένη Δριβάλα.
Είναι μέλος και βοηθός μαέστρου στο γυναικείο φωνητικού συνόλου «Μελίφωνο».

Μαριλένα Κυριακοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στην τάξη της Κας Μαρίας Μαρκέτου, όπου και πήρε το δίπλωμά της.
Συνέχισε τις σπουδές της με την Κα Χριστίνα Γιαννακοπούλου.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και ερμηνείας στο Ωδείο ATHEANAEUM στην τάξη του Κου Παναγή Παγουλάτου.
Έλαβε μέρος σε σεμινάρια με τους Νίκο Ζαχαρίου, ΚΜS Kurt Equiluz και Άρη Χριστοφέλη.
Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και σολιστικές εμφανίσεις με μεγαλύτερα σχήματα, όπως ορχήστρες πνευστών κ.α. στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Ηχογράφησε για τον Δήμο Κορώνης αποσπάσματα από έργα του Έλληνα συνθέτη της αναγέννησης Αγάθωνος Κορώνη.
Έχει συνεργαστεί με την χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Γιάννης Σύμκο
Ο Γιάννης Σύμκο γεννήθηκε στον Καναδά το 1996. Σπούδασε πιάνο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τον Στάθη Γυφτάκη και τη Μαρία Παπαπετροπούλου (Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο, Πτυχίο ειδικού αρμονίας με Άριστα) και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τον Ιγκόρ Πέτριν από όπου αποφοίτησε με Άριστα το 2018.
Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες σε πόλεις της Ρωσίας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Bελγίου, Ουγγαρίας και της Ελλάδος συμπράττοντας με καλλιτέχνες όπως οι Leo Winland, Andrea Huber, Tino Brutsch, και με ορχήστρες όπως η Sinfonietta Αθηνών, ως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, καθώς και σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ως αποτέλεσμα του ενδιαφέροντός του για τη σύγχρονη μουσική δημιουργία ηχογράφησε το σύνολο των πιανιστικών έργων του Στάθη Γυφτάκη.
Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία στον Διαγωνισμό Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας 2016, Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα 2014, «Φίλωνας» 2013, Chopin του «Dionysia Trust» 2012, καθώς και Β΄ βραβείο στον 8o Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο (2018).
Μεταξύ άλλων έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους Ντόρα Μπακοπούλου, Δόμνα Ευνουχίδου, Sergei Senkov, Andreas Frolich, Elena Margolina, Inge Spinette, Alan Weiss, Balazs Szokolay, Διονύση Μαλλούχο και Harald Ossberger.
Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην τάξη πιάνου του Jan Michiels στο Koninklijk Conservatorium των Βρυξελλών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος