Νάντια Γιαννακοπούλου: Στη Βουλή το θέμα σοβαρών καταγγελιών κατά καθηγητή του Παν. Πελοποννήσου (ηχητικό)

Για στασιμότητα στο ζήτημα της διερεύνησης σοβαρών καταγγελιών κατά καθηγητή του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έκανε λόγο μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας και στην Μαρία Τομαρά, η Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Για το θέμα άλλωστε κατέθεσε ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης. “Η σοβαρότητα των καταγγελλόμενων πράξεων, του καθηγητή και πρώην αντιπρύτανη σε περίπτωση που αποδειχθούν συνιστούν ποινικά κολάσιμες, διοικητικά ελέγξιμες, ακαδημαϊκά αλλά και ηθικά απαράδεκτες πράξεις τελεσθείσες εντός ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Παρά ταύτα, παρατηρείται σημαντική βραδύτητα και στασιμότητα στη διερεύνηση των καταγγελλομένων αυτών ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022. Ενώ έχει εκκινήσει Ε.Δ.Ε. και εισαγγελική έρευνα, καμία εκ των διαδικασιών αυτών δεν έχει τελεσφορήσει ακόμη. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών/τριών, φαίνεται ότι έχουν στοχοποιηθεί φοιτητές/τριες, καθώς και καθηγητές/τριες που έχουν καταθέσει ενόρκως εις βάρος του καταγγελθέντος καθηγητή” τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γιαννακοπούλου.

Αναλυτικά τα όσα σημείωσε η κα Γιαννακοπούλου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας:

https://soundcloud.com/ert-kalamatas-939538093/5102022a?si=d6cc91c6b15c45beb3a44eab5e914dcd&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος