Μεθώνη: Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις από την Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens

Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις για τρίτη χρονιά πρόκειται να υλοποιήσει στη Μεθώνη Μεσσηνίας τη περίοδο 4 -12 Αυγούστου η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens.

Η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, στη προσπάθεια της να αποκεντρώσει τη τέχνη από τα αστικά κέντρα, πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι θεατρικό σεμινάριο με τίτλο “Θεατρικές Συνδέσεις” με σκοπό τη σύνδεση των συμμετεχόντων με τον τόπο και τους ανθρώπους της Μεθώνης. Παράλληλα, διοργανώνει και εμψυχώνει μια Πολιτιστική Εβδομάδα με δωρεάν δράσεις σε διάφορα σημεία της κωμόπολης, με γνώμονα τη συμμετοχή όλων ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας.

Το θεατρικό εργαστήριο, όπως και η Πολιτιστική Εβδομάδα έχουν συντελέσει στην τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη, καθώς και στην επιχειρηματική ανάπτυξη και στήριξη του τόπου της Μεθώνης,
ενώ αποτελούν μια μοναδική και σημαντική ευκαιρία πολυπολιτισμικού διαλόγου και επαφής των ντόπιων και των παραθεριστών με το σύγχρονο πολιτιστικό προσκήνιο της χώρας. Αμφίδρομη είναι και η στήριξη όλης της τοπικής κοινότητας και η ενεργή συνεισφορά των Διονύσιου Ψαλλίδα (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης “Γεωργακοπούλειο”) και Αντώνη Τσιρίγου (Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης).

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, φέτος η ομάδα θα πραγματοποιήσει στο παραλιακό θέρετρο τις ακόλουθες παράλληλες δράσεις:

1. Ελληνο-γερμανική Θεατρική Ανταλλαγή Νέων Καλλιτεχνών, με 24 συμμετέχοντες από Ελλάδα και Γερμανία, η οποία υποστηρίζεται από το Ελληνο-γερμανικό ίδρυμα Νεολαίας – EGIN, (η ανταλλαγή πραγματοποιείται για 6η χρονιά, ενώ για πρώτη φορά διεξάγεται εκτός του αστικού κέντρου της Αθήνας)

2. Το θεατρικό σεμινάριο “Θεατρικές Συνδέσεις ΙΙΙ” με 10 συμμετέχοντες από Ελλάδα και Εξωτερικό (Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Μεξικό, Ισραήλ, Ιταλία) και

3. Μια ακόμη Πολιτιστική Εβδομάδα με δωρεάν εκδηλώσεις για όλους τους κατοίκους και παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής. (Το σεμινάριο και η πολιτιστική εβδομάδα υλοποιούνται για 3η συνεχόμενη χρονιά).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος