Μεσσηνία: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες του ΕΛΓΑ στους ελαιώνες για την δακοπροσβολή και το γλοιοσπόριο

Ξεκίνησε από τα κλιμάκια των γεωπόνων ο έλεγχος των ζημιών που έχει υποστεί ο ελαιόκαρπος στη Μεσσηνία από τις καιρικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου, που ευνόησαν την δακοπροσβολή και την ανάπτυξη του γλοιοσπορίου.

Την οικονομική ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Οιχαλίας εξαιτίας της ζημιάς του καρπού από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και τις υγρασίες, ζητά ο δήμος.

Όπως επισημαίνεται, η φετινή ελαιοσυγκομιδή στο σύνολο των κοινοτήτων του δήμου όπως αποδεικνύεται από τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών των ελαιοτριβείων, προσβλήθηκε από το γλοιοσπόριο και το δάκο σχεδόν καθολικά, πράγμα που φαίνεται και από πολλές περιοχές που ενώ παρουσίαζαν παραγωγή άνω του 40%-50%, τελικά φέτος δεν παρουσίασαν ούτε 5%.

“Παρακαλούμε όπως, αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ πιστοποιήσουν τη ζημιά και εν συνεχεία, μέσω του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου που τονίζει επίσης πως ο Δήμος Οιχαλίας θα συζητήσει το εν λόγω ζήτημα στο επόμενο Δημοτικό του Συμβούλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος