Mεσσηνία: Τέλος στο μίνι lockdown – Τρεις νέοι θάνατοι ηλικιωμένων από Covid

Τέλος και τυπικά από σήμερα, Παρασκευή, το καθεστώς του μίνι lockdown που ήταν σε εφαρμογή στη Μεσσηνία για περισσότερο από τρεις εβδομάδες λόγω της αλματώδους αύξησης των καθημερινών κρουσμάτων κορονοϊού και της κατάστασης “ασφυξίας” που επικράτησε στην κλινική Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Από τα ξημερώματα σήμερα αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί όπως και η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.

Όμως, χθες, ακόμα τρεις άνθρωποι που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό και τις συνέπειές του. Πρόκειται για τρεις ηλικιωμένους 81, 85 και 92 ετών που νοσηλεύονταν σε ιδιαιτέρως σοβαρή κατάσταση και ο θάνατός τους ανεβάζει ανησυχητικά τον δείκτη θνητότητας από την Covid στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς είναι πολύ συχνοί οι θάνατοι εκεί, ιδιαιτέρως τον τελευταίο μήνα.

Επίσης, χθες ένας ακόμα ένας ασθενής 67 ετών αυτή τη φορά διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη ΜΕΘ Covid, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωληνωμένων στους 5.
Αυτή τη στιγμή στην Κλινική Covid νοσηλεύονται 39 ασθενείς, μετά τις 9 εισαγωγές που έγιναν τις τελευταίες ώρες αλλά και τα 5 εξιτήρια που δόθηκαν σε ασθενείς που ανάρρωσαν.

Επίσης χθες έγιναν στην Καλαμάτα μόλις 414 δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν πλέον υγειονομικούς ελέγχους μόνο στο σταθερό σημείο της Καλαμάτας, στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου “Αλ.Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος