Μεσσηνία: Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 13ο αγώνα “Taygetos Challenge”

Ο αγώνας “Taygetos Challenge, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή ορεινού τρεξίματος που πλημμυρίζει τη Δυτική Μάνη με πνεύμα περιπέτειας κάθε Μάρτιο, γύρω από την ιστορική ημερομηνία της 25ης Μαρτίου( 23 και 24 Μαρτίου 2024), δεν είναι απλώς μια δοκιμασία αντοχής, αλλά μια ζωντανή αφήγηση της γοητείας της περιοχής, αναδεικνύοντας την λιγότερο γνωστή, αλλά συναρπαστική πλευρά του Ταϋγέτου.

Ενώνοντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ιστορικά μονοπάτια της περιοχής, ο αγώνας προσκαλεί τους δρομείς να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους πέρα από την απλή διάσχιση. Η Καρδαμύλη, που υποδέχεται την εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα, είναι το απόλυτο σκηνικό για αυτή την εκδήλωση, συνδυάζοντας την παραδοσιακή ομορφιά με την ατμόσφαιρα ενός αληθινού περιπετειώδους αγώνα.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 10 Μαρτίου 2024.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/   

Αγωνίσματα και διαδρομές
Ο “TaygetosChallenge” παρέχει την επιλογή των παρακάτω 4+1 αγωνισμάτων και μετά από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση φέτος αποφάσισε να μεγαλώσει τις διαδρομές των 37χλμ σε 40χλμ και των 19 σε 22χλμ.

●Marathon 40 χλμ με θετική υψομετρική 2.504μ από 2.314μ.
●Experience 20 χλμ με θετική υψομετρική πλέον στα 1.224μ από τα 1.089μ. που ήταν μέχρι πέρυσι.
●Basic 10 χλμ, που έγινε για 2η φορά το 2022 και είναι ακόμη φρέσκος αγώνας, με θετική υψομετρική τα 460μ, κατάλληλη για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο.
●Fun 5χλμ με θετική υψομετρική 201μ. H Fun διαδρομή κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Διασκέδαση και απόλαυση σε μια ήπια διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη.
●VerticalSpeed – 650μ. με θετική υψομετρική 150μ. Μια πρόκληση για μαραθωνοδρόμους. Συνηθισμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, πόσο εύκολα μπορούν να διανύσουν μια γρήγορη αναβατική διαδρομή;

Η συμμετοχή στο VerticalSpeed είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience, Basic).

Το VerticalSpeed είναι μόνο 150 μέτρα και δεν πρέπει να προβληματίζει, αφού ο μέγιστος χρόνος προσπάθειας δεν ξεπερνάει τα 7-8 λεπτά για τους πιο αργούς. Εκτός της πρωτοτυπίας και της δυνατότητας να έχουν οι αθλητές ένα γεμάτο αγωνιστικά διήμερο, είναι το στοιχείο που τονίζει το Challenge στον τίτλο του αγώνα. Οι νικητές βγαίνουν από το συνδυασμό των αποτελεσμάτων ενώ δίνεται η ευκαιρία σε όλους να δουν πολύ δυνατές μάχες και να χειροκροτήσουν τα παιδιά τα οποία ξεκινούν αμέσως μετά τους μεγάλους.

Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν άσφαλτο, πετρόκτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, φαράγγια και βραχώδες έδαφος. Είναι σηματοδοτημένες σε όλο τους το μήκος και δεν απαιτούν γνώσεις προσανατολισμού. Αν και η διαδρομή έχει πολλές εναλλαγές εδαφών, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η πέτρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η Μάνη είναι το Βασίλειο της πέτρας.

Μεσσηνία: Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 13ο αγώνα “Taygetos Challenge”
13ος “Taygetos Challenge”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος