Μεσσηνία: Σταθεροποιημένη η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – Χιλιάδες rapid test κάθε εβδομάδα

Δύο νέα κρούσματα κορονοιού επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, ενώ το Σάββατο είχαν ανακοινωθεί 10 νέες λοιμώξεις και την Παρασκευή 12. Την ίδια στιγμή, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένει σταθεροποιημένη η κατάσταση του αριθμού των νοσηλευομένων, με 20 ασθενείς να νοσηλεύονται στην κλινική Covid του ιδρύματος και 3 να συνεχίζουν να είναι οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ οι μαζικοί έλεγχοι στον πληθυσμό και αυτή την εβδομάδα. Εκτός από τα σταθερά σημεία των τεστ στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας και στο Μέγαρο Χορού, ο ΕΟΔΥ θα διενεργεί ελέγχους σήμερα και αύριο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πύλου, αύριο στο χωριό Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου-Νέστορος, την Τετάρτη στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, την Πέμπτη στο παζάρι της Αγίας Τριάδας στη Καλαμάτα και την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.
Χθες, Κυριακή, εξάλλου, από το πρωί έως το μεσημέρι έγιναν πάνω από 200 rapid test σε ανάλογη δράση που εξελίχθηκε στην παραλία της Καλαμάτας, στην είσοδο του Ναυτικού Ομίλου “Αίολος”, πίσω από το “Πανελλήνιο”. Την περασμένη εβδομάδα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ διενήργησαν συνολικά 3.046 ελέγχους.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Δημήτριο Λαμπρόπουλο, καθώς και με τη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, είχε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Άγγελος Χρονάς. Η επίσκεψη του κ. Χρονά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και στην προσπάθειά του να έχει ιδία άποψη για τις ανάγκες της κάθε Υγειονομικής Μονάδας σε μία εποχή που λόγω κορονοϊού τα νοσοκομεία αλλά και τα Κέντρα Υγείας σηκώνουν μεγάλο βάρος σε νοσηλείες και εμβολιασμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος