Μεσσηνία: Στα 76 τα νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ – 25 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

76 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε χθες (Τετάρτη) για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ.

Αν και ο αριθμός των χθεσινών κρουσμάτων είναι κατά τι μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες παραμένει υψηλός και έρχεται να προστεθεί στα κρούσματα όλων των προηγούμενων 24ωρων που στην πλειοψηφία τους ανέρχονταν σε πάνω από 50 καθημερινά. Στο μεταξύ, 6 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό έγιναν χθες στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, παράλληλα με τα 3 εξιτήρια που δόθηκαν. Αυτή τη στιγμή στην κλινική covid νοσηλεύονται συνολικά 23 άτομα συν τα 2 που παραμένουν για αρκετές ημέρες διασωληνωμένα στη ΜΕΘ.

Παράλληλα συνεχίζονται –αν και μειωμένα σε σχέση με άλλες περιόδους της πανδημίας- τα δωρεάν rapid tests που διενεργούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε διάφορες περιοχές του νομού μας. Χθες έγιναν γύρω στα 800 τέτοια tests σε Καλαμάτα (αμφιθέατρο «Αλ.Κουμουνδούρος» και Κεντρική Αγορά), ΚΑΠΗ Μεσσήνης, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ΚΥ Πύλου και Μελιγαλά).

Βάσει των αποτελεσμάτων που έδωσε ο ΕΟΔΥ στη δημοσιότητα, αναφορικά με τα tests που διενεργήθηκαν την Τρίτη, εκτός από την Καλαμάτα όπου σε σύνολο 485 rapid tests βρέθηκαν 15 θετικά, προβληματισμό και ανησυχία δημιούργησαν και τ΄αποτελέσματα στην Πύλο όπου σε 57 tests που έγιναν εκεί, βρέθηκαν 7 θετικά (ποσοστό θετικότητας 12,28 τοις εκατό).

Τα κρούσματα αυτά αφορούν όλα σε άνδρες με διάμεση ηλικία τα 24 έτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος