Μεσσηνία: Στα 119 τα νέα κρούσματα το Σαββατοκύριακο – Σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο στον βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας

119 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία το σαββατοκύριακο που μας πέρασε (54 το Σάββατο και 65 την Κυριακή).

Βάσει των αριθμών των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά και επίσημα από τον οργανισμό φαίνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες η επιδημιολογική εικόνα του νομού βαίνει επιδεινούμενη, με 563 κρούσματα να έχουν επιβεβαιωθεί στην περιοχή μας, μόνο την εβδομάδα από τις 18 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Ελαφρώς αυξητική τάση παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλευομένων με covid στο νοσοκομείο της Καλαμάτας καθώς αυτή τη στιγμή στην αντίστοιχη κλινική νοσηλεύονται 33 ασθενείς, ενώ στη ΜΕΘ εμφανίζεται περισσότερο σταθεροποιημένη η κατάσταση με 2 ασθενείς να παραμένουν διασωληνωμένοι εκεί για αρκετές ημέρες.

Την ίδια στιγμή, η πρόσφατη εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας που ελήφθη στις 19 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων έδειξε υψηλό ιικό φορτίο Covid. Eιδικότερα, ανιχνεύθηκαν 19.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων με την επισήμανση πως η αναλύσεις αυτές παρακολουθούν την τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος