Μεσσηνία: Σε μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από τις πυρκαγιές προχώρησε η Περιφέρεια

Σε μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του Αυγούστου στη Μεσσηνία, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα.

Σύμφωνα με αυτή, οι ζημιές και οι αναγκαίοι πόροι που απαιτούνται για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα έχουν ως εξής:
Συνολικά στη Μεσσηνία κάηκαν περί τα 23.500 στρέμματα. Στον Δήμο Οιχαλίας 10.500 (3.000 στρέμματα ελιές, 67 στρέμματα σύνθετες καλλιέργειες, 4.700 στρέμματα αγροτικές καλλιέργειες με δασικά, 2.690 στρέμματα φυσικοί βοσκότοποι) και στον Δήμο Πύλου – Νέστορος 12.700 (στο Βασιλίτσι 6.200 στρέμματα και 1.500 ελαιόδενδρα, κατά πρώτη εκτίμηση, και στο Βλαχόπουλο 6.500 στρέμματα, 500 ελαιόδενδρα και 3,5 στρέμματα με σταφίδα και ελιές, κατά πρώτη εκτίμηση επίσης). Κατεγράφησαν επίσης ζημιές διαφόρων κατηγοριών σε οικήματα, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος σε 15 κατοικίες και έναν επαγγελματικό χώρο, 4 αποθήκες και μία επιχείρηση, ενώ στον Δήμο Οιχαλίας σε 14 κατοικίες, ισάριθμες αποθήκες, ενώ στον συγκεκριμένο δήμο κάηκαν 7 σταύλοι και 2 αποθήκες ζωοτροφών και εφοδίων κτηνοτρόφων. Προκύπτει, επίσης, σημαντική ανάγκη ζωοτροφών.

Επίσης σε 12,2 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογίζεται η δαπάνη για παρεμβάσεις αποκατάστασης δημόσιων υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων στους πυρόπληκτους Δήμους Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος. Στον πρώτο εκτιμώνται παρεμβάσεις ύψους 8.000.000 ευρώ (5 εκ. για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, 1 εκ. για το αγροτικό και 2 εκ. ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων και αντιπλημμυρικά), ενώ στον δεύτερο προϋπολογίζεται δαπάνη 4.200.000 ευρώ (3 εκ. για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, 1 εκ. για το αγροτικό και 200.000 ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων και αντιπλημμυρικά).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος