Μεσσηνία: Ψηφιακό λεύκωμα για τα χωριά των Κοντοβουνίων

«ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΩΝ» είναι ο τίτλος λευκώματος με θέμα τα Κοντοβούνια, που δημιούργησε η ομάδα «Τα Γεράκια».

Το ψηφιακό άλμπουμ περιέχει πλήθος φωτογραφιών που προβάλλουν τα χωριά του συμπλέγματος των Κοντοβουνίων της Μεσσηνίας και έχουν την «καλλιτεχνική υπογραφή» των νικητών πρόσφατου φωτογραφικού διαγωνισμού.

Με τον όρο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», οι δημιουργοί του λευκώματος επιθυμούν να συνδυάσουν το εύρος της μεγάλης εικόνας του συμπλέγματος των Κοντοβουνίων που συμπορεύεται στο πέρασμα των χρόνων και των αιώνων με την μεγάλη ιστορία που τα διαπνέει. Σε αυτό το «Πανόραμα» οι φωτογραφίες ίσως να μην φωταγωγούν την ιστορία και την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, «συνομιλούν» όμως με την αρχιτεκτονική και την φυσική ομορφιά, που στα Κοντοβούνια πολλούς αιώνες τώρα «συνταξιδεύουν» και μαγεύουν τον επισκέπτη.

Το λεύκωμα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο :
drive.google.com/file/d/19sGpTMaYFcN9Y9cU7XfbIGrCEc2Jorxo/view?usp=sharing

Οι φωτογραφίες ανήκουν στους νικητές διαγωνισμού φωτογραφίας που ήταν οι Θ. Χριστοφιλάκης, Κ. Αναστασοπούλου, Π. Γκότσης, Γ. Γεωργακόπουλος, Ν. Θεοδωρακοπούλου, Ι. Καραποστολάκη, Δ.Κοσμόπουλος, Θ. Θεοδωροπούλου, Μ. Κωτσιοπούλου, Χ. Παπαευθυμίου, Γ. Αδαμόπουλος.

Την ψηφιακή επεξεργασία του λευκώματος είχε ο Γιάννης Λάσκαρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος