Μεσσηνία: Προτομή του Γιώργου Μπίζου στο Βασιλίτσι

Προτομή στη μνήμη του καταγόμενου από το Βασιλίτσι δικηγόρου και υπερασπιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων Γιώργου Μπίζου προτίθεται να φιλοτεχνήσει και τοποθετήσει στη γενέτειρά του ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Αυτό είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σημειώνοντας ότι το μισό της δαπάνης θα το αναλάβει ο Δήμος και το υπόλοιπο μισό η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Άλλωστε, αυτό ανακοίνωσε και ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα του δημάρχου Πύλου – Νέστορος.

Η πίστωση θα αφορά, εκτός από τη δαπάνη για την προτομή, και αυτή για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στον τόπο όπου θα τοποθετηθεί η προτομή του Γιώργου Μπίζου, που υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες και αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα κατά των διακρίσεων. Κέρδισε διεθνή φήμη ως δικηγόρος του Νοτιοαφρικανού θρυλικού ηγέτη και στενού φίλου του, Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο υπερασπίστηκε στον πολύχρονο αγώνα του κατά του Απαρτχάιντ. Υπήρξε επίσης ένας από τους αρχιτέκτονες του νέου συντάγματος της Νότιας Αφρικής.

Ο Γιώργος Μπίζος πέθανε στις 9 του περασμένου Σεπτεμβρίου σε ηλικία 92 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος