Μεσσηνία: Πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης των δέντρων της Ελληνικής Επανάστασης

Στο πλαίσιο του επετειακού ερευνητικού προγράμματος “1821 – 2021: Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης” που τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας ξεκινάει τις επετειακές εκδηλώσεις σήμανσης των 71 αιωνόβιων δέντρων ελευθερίας της Πελοποννήσου που σχετίζονται με ιστορίες και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν με την πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης της γηραιότερης Λυγαριάς της Ελλάδας και πιθανόν της Ευρώπης, που αποτέλεσε μάρτυρας της πρώτης πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων (πρόκειται για τη Μάχη Κάτω Μηναγίων που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας από το Δήμο Πύλου Νέστορος).

Η επετειακή εκδήλωση θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη(26 Αυγούστου) στις 6:30 μ.μ. στον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 30 Αυγούστου (6.00 μ.μ.), με τη σήμανση της μνημειακής Ελιάς που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Λυγιάς.

Στις εν λόγω επετειακές εκδηλώσεις θα παραστεί η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος