Μεσσηνία: «Προστασία» από τον Επίτροπο βρήκαν τα κουνούπια  

Στον αέρα βρίσκεται η καταπολέμηση των κωνωποειδών σε αστικές περιοχές της Μεσσηνιας, καθώς με Πράξη της Επιτρόπου, «κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης» της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας με τους 6 Δήμους της Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2020.

Η εξέλιξη αυτή, προφανώς, δημιουργεί δυσμενή κατάσταση για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου ζητήματος, το οποίο συνδέεται με την ποιότητα ζωής και την υγεία, κυρίως.

«Ο Δήμος Καλαμάτας, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχει αναφερθεί εγγράφως στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στη Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είναι η εποπτεύουσα αρχή της διαδικασίας αντιμετώπισης των κωνωποειδών. Ύστερα απ  αυτά και από πληροφόρηση που υπάρχει, έχει επιλεγεί ο δρόμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει καμία ανάμειξη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος είναι ανάμεσα στους Δήμους και στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. Ωστόσο για το ζήτημα έχουμε ενημερωθεί και θα προβούμε σε όποιες ενέργειες κριθούν αναγκαίες, ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή σε ένα ζήτημα που αφορά τη Δημόσια Υγεία» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος