Για την αποφυγή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής συνιστούν στους καταναλωτές να αποφεύγουν την κατανάλωση γουρνοπούλας και άλλων κρεάτων από πλανόδιους πωλητές.
Η προμήθεια αυτών θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την ασφάλεια των τροφίμων.
Όπως σημειώνεται δε, «στην Μεσσηνία συνηθίζεται να διατίθεται ψημένη γουρουνοπούλα, ως παραδοσιακό και εθιμικό προϊόν, σουβλάκια και κοτόπουλα από πλανόδιους πωλητές. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, που βοηθά στην γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών από τροφοδηλητηριάσεις. Τα τροφιμογενή νοσήματα προκαλούνται εξαιτίας μη τήρησης κανόνων υγιεινής και ορθών παραγωγής κατά τη διάθεση τροφίμων».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος