Μεσσηνία: O διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις “εξ αμελείας” πυρκαγιές των ημερών

Έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις φωτιές, που ανάβουν για τα κλαδιά και τα χόρτα και είναι δυνατό να ξεφύγουν προκαλώντας πυρκαγιές και να δημιουργούν πριν απ΄ο,τιδήποτε άλλο μια υποτυπώδη αντιπυρική ζώνη πέριξ των υπολειμμάτων που επιθυμούν να κάψουν, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, μετά τα πρόσφατα περιστατικά των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, μια τέτοια φωτιά ξέφυγε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Αλαγονίας στον Ταΰγετο, προκάλεσε πυρκαγιά και αποτέφρωσε περίπου 60 στρέμματα δασικής έκτασης. Μάλιστα ένας 73χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο. Χαρακτηριστικό της συχνότητας αυτού του φαινομένου -όπως σημείωσε ο κ.Γεωργανάς- είναι το γεγονός πως η πυροσβεστική τα τελευταία 24ωρα έχει επέμβει εγκαίρως ευτυχώς σε φωτιές για κάψιμο κλαριών, που ξέφυγαν του ελέγχου σε Πυλία, Μουζάκι, Αρφαρά και αλλού, ενώ συνελήφθη για τον ίδιο λόγο προχθές ένα ακόμα άτομο στον Ταΰγετο. Ο άνδρας, εκτελώντας επίσης αγροτικές εργασίες στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Αρτεμισίας, έβαλε φωτιά, την οποία όμως δεν μπόρεσε να ελέγξει.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας, αναφέρθηκε και στην πυρκαγιά που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες στην περιοχή Άνυδρο, κοντά στο Σελλά της Τριφυλίας και αποτέφρωσε περί τα 40 στρέμματα δασικής έκτασης. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργανάς όλα τα στοιχεία συντείνουν στην άποψη πως η συγκεκριμένη φωτιά (σε περιοχή που έχει αντιμετωπίσει ανάλογες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια) προήλθε από εμπρησμό.

φωτό: αρχειου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος