Μεσσηνία: Νέος θάνατος στην κλινική Covid του νοσοκομείου

Δύο νέα κρούσματα Covid στη Μεσσηνία ανακοίνωσε την Κυριακή 9 Μαϊου  ο ΕΟΔΥ, αριθμός που έρχεται να προστεθεί στα 10 κρούσματα του Σαββάτου και τα ακόμα 10 της Παρασκευής.

Χθες και εν΄όψει του ανοίγματος όλων των σχολικών μονάδων, πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως περίπου 400 rapid tests στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, όπου καθημερινά μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  διενεργεί ελέγχους για όποιον πολίτη το επιθυμεί .

Ακόμα ένας ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έχασε τη μάχη με τον ιό.
Αυτή τη στιγμή, οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του νοσηλευτικού μας ιδρύματος είναι 17 ενώ παραμένει κενή, για τρεις ημέρες, η ΜΕΘ .

Rapid test ανίχνευσης του Covid με τη μέθοδο drive through, διοργανώνονται στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στα Ακοβίτικα της Καλαμάτας σήμερα(10-05-2021) έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι. Τα οχήματα θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Σε αρκετά υψηλά ποσοστά ανέρχονται στο μεταξύ, οι εμβολιασμοί στα 2 νοσοκομεία και τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας. Μόνο το Σάββατο (08-05-2021) έγιναν στο νομό μας, 1.776 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμών στη Μεσσηνία στους 46.728. Από αυτούς, 15.007 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τη 2η δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος