Mεσσηνία: Μονοψήφια νούμερα νέων κρουσμάτων – Στο “κόκκινο” η Πελοπόννησος

6 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε χθες (Κυριακή) στη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ, αριθμός που έρχεται να προστεθεί στα 8 κρούσματα του νομού μας το Σάββατο και στα 9 που επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή.
Την ίδια στιγμή σε αυστηρό lockdown βρίσκονται λόγω άσχημων επιδημιολογικών δεδομένων το σύνολο του νομού Κορινθίας, όλος ο νομός Αρκαδίας αλλά και ο δήμος Ναυπλιέων.

Χαμηλά μονοψήφια νούμερα κρουσμάτων συνεχίζει να παρουσιάζει ο γειτονικός νομός της Λακωνίας μετά την έξαρση των κρουσμάτων που παρουσιάστηκε -κυρίως στο δήμο Σπάρτης- πριν κάποιες εβδομάδες.

Αυτή τη στιγμή πάντως 17 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται στην κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας και 3 είναι οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ιδρύματος.

Στα θετικά για το νομό, πρέπει να συνυπολογιστεί και ο αριθμός των δωρεάν tests ανίχνευσης που διενήργησαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.300 rapint και μοριακά tests.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα, να διενεργούν tests στο σταθερό σημείο του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας, καθημερινά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3.30 το απόγευμα.

Επίσης σήμερα ο ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων και στη Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων.

Αύριο στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στο Δημοτικό σχολείο της Στούπας της Δυτικής Μάνης, την Τετάρτη στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας και στην Καλιθέα Πυλίας, την Πέμπτη ξανά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, το παζάρι της Αγίας Τριάδας της Καλαμάτας και από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι στο κατάστημα Cosmos της κεντρικής πλατείας της πόλης μας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των ιδιοκτητών του συγκεκριμένου καταστήματος και την Παρασκευή στο δημαρχείο Πύλου και στο Κοινοτικό Ιατρείο της Πλάτσας στη Δυτική Μάνη.

Το βράδυ της Παρασκευής εξάλλου μετά από έλεγχο της Αστυνομίας σε καφετέρια, στο κέντρο της Καλαμάτας βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε καταστηματάρχη αλλά και πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Ειδικότερα σε επτά πελάτες βεβαιώθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ στον καταστηματάρχη 3000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος