Μεσσηνία: Μνημείο νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς χαρακτηρίστηκε ο φάρος της Σαπιέντζας

Την ικανοποίησή εξέφρασε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Καρβέλας, για τον χαρακτηρισμό του Φάρου της Σαπιέντζας ως Νεωτέρου Μνημείου.

Ο χαρακτηρισμός έγινε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, “ο φάρος της νήσου Σαπιέντζας είναι ένα μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με αξιόλογα τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της ναυσιπλοΐας της περιοχής και αποτελεί μοναδικό. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1880-1885, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών κι έχει ανεγερθεί σε υψηλό σημείο της Νήσου Σαπιέντζας με καθηλωτική θέα.

Μεσσηνία: Μνημείο νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς χαρακτηρίστηκε ο φάρος της ΣαπιέντζαςΟ δήμαρχος, Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γίνεται πραγματικότητα ένα επί σειρά ετών αίτημα της Κοινωνίας της Μεθώνης, ύστερα από τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης και της Κοινότητας Μεθώνης.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στα στελέχη της Διεύθυνσης Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον χαρακτηρισμό του Φάρου της Νήσου Σαπιέντζας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ως νεότερο μνημείο. Ως Δημοτική Αρχή, συνεπείς στις θέσεις μας και στο όραμά μας, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος