Μεσσηνία: Καλή η επιδημιολογική κατάσταση – 2 κρούσματα στον καταυλισμό των Ρομά στην Καλαμάτα

Συνεχίζεται βάσει του αριθμού των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται επίσημα από τον ΕΟΔΥ και του αριθμού των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, η καλή επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει η Μεσσηνία. Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το νομό μας ένα νέο κρούσμα ενώ Παρασκευή και Σάββατο τα κρούσματα ήταν συνολικά μόλις τρία (ένα την Παρασκευή και 2 το Σάββατο). Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου η κατάσταση είναι επίσης σταθεροποιημένη, νοσηλεύονται 13 ασθενείς με κορονοϊό στην Κλινική Covid και παραμένουν 2 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ιδρύματος.

Στο μεταξύ δύο κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ των ατόμων που διαβιούν στον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας. Σήμερα οι έλεγχοι από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν στο συγκεκριμένο χώρο ενώ όπως ανακοινώθηκε από το δήμο θα πραγματοποιηθεί απολύμανση και θα υπάρξει ενημέρωση για τις λίστες και τη διαδικασία εμβολιασμού. Η οικογένεια, τα μέλη της οποίας εντοπίστηκαν θετικά, βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ θα τους παρέχεται συσσίτιο καθημερινά για 14 ημέρες. Επίσης στον καταυλισμό θα αποσταλούν συσκευασίες πόσιμου νερού και αντισηπτικά.

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας –του οποίου 2 τμήματα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 25 Φεβρουρίου λόγω κρούσματος Covid- προκειμένου να εξετάσει με rapid tests, μαθητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.
Τests ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού θα γίνουν επίσης σήμερα στο νηπιαγωγείο των Λεΐκων και αύριο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ενώ συνεχίζονται καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα τα tests στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας.

Αρνητικά ήταν και τα 65 rapid tests που έγιναν από τον ΕΟΔΥ στην Τοπική Κοινότητα Ξηροκάμπου του δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Τα tests έγιναν μετά από το θάνατο του 80χρονου που νοσηλευόταν στην κλινική Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας και ο οποίος διέμενε στο χωριό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος