Μεσσηνία: Η Θεατρική παράσταση Euphoria στην Αρχαία Μεσσήνη

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διοργανώνουν για τέταρτη φορά μια πολιτιστική εμπειρία στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», 2023.

Κεντρικός θεματικός άξονας του προγράμματος εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα με τον συντονισμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι η κλιματική κρίση και οι συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη. Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του θεάτρου και της Αγοράς της Αρχαίας Μεσσήνης η παράσταση Euphoria, σε σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων και δραματουργική επεξεργασία Σοφίας Χιλλ.

Δύο νέοι ανάμεσα σε δυο κόσμους, ως άλλος Πενθέας και Διόνυσος, με όχημά τους τα κείμενα, αρχαία και άλλα, θα προσπαθήσουν να βρουν τη ρίζα, να θυμηθούν, να ανακαλέσουν. Τεχνολογία, πρόοδος, ανάπτυξη. Τι ονομάζουν οι αρχαίοι Ανάγκη; Γιατί χάνονται οι τέσσερις εποχές του χρόνου; Τι είναι ο ουμανισμός; Είναι ο άνθρωπος το κέντρο του κόσμου μας; Υπάρχει οικολογική συνείδηση; Εξαφανίζονται οι μεγάλοι πολιτισμοί; Μια παράσταση που βασικός πυρήνας της είναι η οικογένεια Χιλλ, σε μια αναζήτηση της ευφορίας μέσα από τη συνύπαρξη. Σε αυτό το επίπονο ταξίδι προς τη μνήμη, θα τους βοηθήσουν τέσσερις μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές και η ηθοποιός και σκηνοθέτρια της παράστασης Σοφία Χιλλ. Καθένας τους θα συνθέσει τη δική του πρωτότυπη μουσική, θα μελοποιήσει χορικά από αρχαίες τραγωδίες και άλλα κείμενα αλλά και θα ερμηνεύσει κομμάτια από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική. Η πορεία ενάντια στη λήθη είναι επίπονη και η κάθαρση αναπόφευκτη. Ο επίλογος, όμως, ένας ύμνος στη ζωή.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων, δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Χιλλ.
Κοστούμια: Νίκη Θεόκα.
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου.
Σχεδιασμός ήχου: Βασίλης Δρούγκας.
Ερμηνεύουν: Σοφία Χιλλ, Κατερίνα Ζερβού, Άγγελος Χιλλ.
Μουσικοί: Γιώργος Καλούδης (κρητική λύρα, βιολοντσέλο), Ρουθ Χιλλ (κανονάκι, ρεκ), Δηµήτρης Ζερβός (κρουστά), Δηµήτρης Χιλλ (αφγανικό ραµπάµπ, σάζι).
Διεύθυνση παραγωγής: Σάιµον Χιλλ
Την παράσταση παρουσιάζει η ΑΜΚΕ UP HILL Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.

H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης (12 ευρώ). Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος