Μεσσηνία: Η Καλαμάτα παρούσα στη Ρομποτική

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Olympiad που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Ναύπλιο, οι Μεσσηνιακές ομάδες έδωσαν μαζικά το παρόν με 8 στις 10 συμμετοχές στη κατηγορία Δημοτικού και 8 στις 9 στην κατηγορία του Γυμνασίου. Σημειώνεται ότι οι ομάδες κατηγορίας Open Δημοτικών και Γυμνασίων, όλων των κατηγοριών του Λυκείου, καθώς και οι ομάδες WRO Football, περνούν στην επόμενη φάση άνευ διαγωνισμού.

Το παρόν έδωσαν δε ομάδες από τη μεσσηνιακή περιφέρεια, καθώς τόσο η ομάδα Kalamata Storm 2 όσο και η ομάδα Kalamata Storm 3 που κέρδισαν τις θέσεις 2 και 3 της κατηγορίας Regular Γυμνασίων, προκρινόμενες απευθείας στον πανελλήνιο τελικό, που θα γίνει στην Αθήνα σε δέκα ημέρες, αποτελούνταν από μαθητές του Γυμνασίου Αριστομένη και του Γυμνασίου Πεταλιδίου αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένες ομάδες προπονήθηκαν στο Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (ΚΡΠΚ) και κατέβηκαν ντυμένες στα «μαύρα» χρώματα με τον κόκκινο κεραυνό του ΚΡΠΚ.

Δύο άλλες ομάδες του ΚΡΠΚ και συγκεκριμένα οι ομάδες Kalamata Storm 4 και 9 αποτελούμενες μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου και του Μουσικού Γυμνασίου Καλαμάτας και μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ανδρούσας, του 1ου και του 2ου Γυμνασίου, κατέλαβαν τις θέσεις 4 και 5, που οδηγούν σε βαθμολογικό πίνακα κατάταξης με ομάδες από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στις ίδιες θέσεις, ώστε να προκριθούν αυτές με την καλύτερη βαθμολογία.

Τις πρώτες τρεις θέσεις στην κατηγορία Regular του Δημοτικού κατέλαβαν ομάδες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υποστηριζόμενες από το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, την 1η θέση απολαμβάνει το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ τη 2η και την 3η, το 24οκαι το 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας αντίστοιχα.

Συμπερασματικά, σε αυτόν το διαγωνισμό, η Μεσσηνία «σάρωσε» τα πάντα: πρώτες θέσεις, προκρίσεις και συμμετοχές.

Το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού με ανακοίνωσή του «συγχαίρει όλους τους μαθητές του, τους γονείς, τους εκπαιδευτές και τους προπονητές τους, για την αφοσίωση που έδειξαν σε όλη αυτήν την προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβρη. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά τους Διευθυντές του Γυμνασίου Αριστομένη κ. Θεόδωρο Στρατηγόπουλο και του Γυμνασίου Πεταλιδίου κα Κουλουκέα Ελένη για την υλική και ηθική υποστήριξή τους. Συγχαίρει επίσης όλες τις ομάδες του για την αδιάλειπτη προσπάθειά τους μέσα στο χρόνο, καθώς και για την αξιέπαινη συμμετοχή τους και τονίζει ότι στο τέλος νικητές είμαστε όλοι. Γιατί όλοι μπήκαμε στον συναρπαστικό κόσμο της Ρομποτικής, κερδίσαμε γνώσεις και εμπειρίες και ζήσαμε στιγμές απερίγραπτης χαράς και πνευματικής δημιουργίας!».

Τέλος εύχεται καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα το εκπροσωπήσουν αλλά και σε αυτές που υποστηρίζει στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ που θα γίνει σε δέκα περίπου μέρες στην Αθήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος