Μεσσηνία: Φεστιβάλ Μαγγανιακό 2022

Το Σάββατο και την Κυριακή (11 & 12 Ιουνίου) διοργανώνεται ένα διαφορετικό Φεστιβάλ στο Μαγγανιακό Μεσσηνίας, μία διήμερη γιορτή αφιερωμένη στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο.

Για δύο μέρες, ολόκληρο το χωριό θα γίνει η σκηνή όπου οι επισκέπτες θα συναντηθούν, θα συζητήσουν, θα αθληθούν, θα δικτυωθούν, θα ενημερωθούν, θα δοκιμάσουν, θα διασκεδάσουν, θα προβληματιστούν, θα ονειρευτούν και θα κάνουν σχέδια για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια κοινή πορεία πραγμάτων διαδίδοντας την αξία της συμμετοχής σε συλλογικούς και κοινωνικούς χώρους.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει διαμορφωθεί τόσο από κατοίκους και φίλους του χωριού, όσο και από ομάδες, φορείς και εγχειρήματα της ευρύτερης περιοχής και περιλαμβάνει θεματικά σεμινάρια & εργαστήρια, έκθεση παραγωγών, ομάδων, φορέων & εγχειρημάτων, πεζοπορίες σε μονοπάτια, συζητήσεις, δραστηριότητες για παιδιά, εκθέσεις, προβολές, καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικές βραδιές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινά 8.30π.μ. με πεζοπορίες σε μονοπάτια γύρω από το χωριό, αναβίωση παλιών επαγγελμάτων, εκθέσεις, συζητήσεις και πολλά ακόμη. Δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική, έτσι το Σάββατο ο Βασίλης Ράλλης θα ταξιδέψει με τη μουσική του το κοινό. Το φεστιβάλ κλείνει την Κυριακή με τους “Φυστικί Σαλόνι” και παραδοσιακό γλέντι.
Στο χώρο θα λειτουργεί αυτοοργανωμένο camping για όσες και όσους θα ήθελαν να διανυκτερεύσουν.

www.magganiako.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος