Μεσσηνία: Έρευνες σε σπίτια και σε Κέντρα Υγείας του νομού για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων

Σε συνέχεια της έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων, η οποία έγινε γνωστή τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της αρμόδιας ανακριτικής αρχής, μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους των σχετιζόμενων με την υπόθεση προσώπων.

Ειδικότερα, από τις 14 Δεκεμβρίου 2021 έως και 15 Ιανουαρίου 2022, διενεργήθηκαν 232 έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους 126 φυσικών και δύο νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων 61 ιατροί με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Οι έρευνες έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αττική, Πιερία, Ημαθία, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλα, Χαλκιδική, Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Ιωάννινα, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Κυκλάδες, Λάρισα και Μαγνησία.

Στη Μεσσηνία έγιναν 12 κατ’ οίκον έρευνες και έρευνες επαγγελματικών χώρων που σχετίζονται με 6 φυσικά πρόσωπα, και αφορούν γιατρούς οι οποίοι συνεργάζονταν με συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία. Ανάμεσά τους ένας βιοπαθολόγος κι ένας γυναικολόγος. Έρευνα έγινε και στα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Γαργαλιάνων και Χαρακοποιού. Συνολικά από τις νέες έρευνες έγιναν πέντε συλλήψεις, καμία όμως από αυτές δεν αφορά στη Μεσσηνία.

Από τις έρευνες σε όλη τη χώρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 548.355 ευρώ, 6 χρυσές λίρες Αγγλίας, 5.610 κορώνες Σουηδίας, αεροβόλο πιστόλι, πιστόλι κρότου, περίστροφο κρότου, 121 κινητά τηλέφωνα, 54 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, laptop, 87 σκληροί δίσκοι κ.λπ. αποθηκευτικά μέσα, 1.399 φαρμακευτικά σκευάσματα, 360 συνταγές φαρμάκων, 274 ναρκωτικά δισκία, 10 βιβλιάρια καταθέσεων και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Υπενθυμίζουμε, πως, όπως είχε αποκαλύψει στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ3, Κώστας Καντούρης, τον περασμένο Δεκέμβριο, από την ίδια έρευνα της Αστυνομίας αποκαλύφθηκαν και περιπτώσεις διενέργειας εικονικών εμβολιασμών και πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, που αφορούσαν αποκλειστικά τη Μεσσηνία.

Για το συγκεκριμένο σκέλος της “δικογραφίας” στην υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προχώρησε σε διαχωρισμό της δικογραφίας και διαβίβασή της στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου και θα αποφασισθεί πώς θα προχωρήσει η έρευνα και γι’ αυτή την υπόθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος