Μεσσηνία: «Επιμένει» η μετάλλαξη Δέλτα – 11 θάνατοι σε μια εβδομάδα στο Νοσοκομείο

Μια απ’ τις χειρότερες εβδομάδες, απ’ την αρχή της πανδημίας, ήταν αυτή που διανύουμε από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, καθώς καταγράφηκαν συνολικά 11 θάνατοι απ’ τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός.

Την ίδια στιγμή η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας, παραμένει σε πληρότητα 100% καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με 6 διασωληνωμένους ασθενείς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν και δυο διακομιδές ασθενών, στο Γ.Ν. Κορίνθου καθώς και στο Νοσοκομείο «Λαϊκό» στην Αθήνα.

Σήμερα, στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη και στην κλινική Covid 19 καθώς έγιναν 9 εισαγωγές και δόθηκαν ισάριθμα εξιτήρια, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί να παραμένουν 41.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία που δημοσιεύονται απ’ τον ΕΟΔΥ, στη Μεσσηνία για το χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα φαίνεται πως «κυρίαρχη» παραμένει η μετάλλαξη Δέλτα.

Πιο συγκεκριμένα έχουν εντοπιστεί οι παρακάτω μεταλλάξεις:
B.1.1.318 (Variant E484K): 21 κρούσματα
B.1.351/501Y.V2 (Beta): 3 κρούσματα
B.1.617.2 (Delta)#: 383 κρούσματα
B.1.1.529 (Omicron): 11 κρούσματα.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει διαφορά στον αριθμό των κρουσμάτων με τις μεταλλάξεις Omicron (που ήταν 7) και Delta (ήταν 382).

Το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία επιβεβαιώθηκαν 224 νέες μολύνσεις.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν δωρεάν «Rapid Test » στην Καλαμάτα, έξω απ’ την αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» απ’ τις 10π.μ. έως τις 4μ.μ. τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος