Μεσσηνία: Δύο νέα κρούσματα – Ικανοποιητικά εξελίσσεται η εμβολιαστική διαδικασία

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε για τη Μεσσηνία χθες ο ΕΟΔΥ, τη στιγμή που όλα δείχνουν πως ομαλοποιείται και η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Μάλιστα, χθες δόθηκαν 5 εξιτήρια και έγινε μόνο μία εισαγωγή, με τον αριθμό των νοσηλευομένων στην Κλινική Covid του ιδρύματος να είναι 17, ενώ 3 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Σταθερά αυξημένος παραμένει, στον αντίποδα, ο αριθμός των τεστ που διενεργεί στη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ. Χθες έγιναν πάνω από 600 ταχεία τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στη Μεσσηνία, διαδικασία που συνεχίζεται και σήμερα.

Ικανοποιητικά εξελίσσεται και η εμβολιαστική διαδικασία στη Μεσσηνία, με 27.772 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα -εκ των οποίων οι 9.001 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα δύο νοσοκομεία της Μεσσηνίας και τα 4 Κέντρα Υγείας του νομού όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα, οι καθημερινοί εμβολιασμοί ανέρχονται γύρω στους 700. Την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας έχουν γίνει πάνω από 1.700 εμβολιασμοί –αριθμός που αντιστοιχεί σε 287 εμβολιασμούς κατά μέσο όρο την ημέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος