Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται ο Δήμος Μεσσήνης με 280.000 χιλιάδες ευρώ για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για το χώρο στάθμευσης δυναμικότητας 127 οχημάτων και τη σύνδεσή του με το Μουσείο. Στο έργο επίσης περιλαμβάνονται η κατασκευή πεζοδρομίου περιμετρικά του χώρου, η επαρκής σήμανση και ο ηλεκτροφωτισμός του.
Το νέο έργο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων για την προστασία και ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση στεγάστρου στο Αρχαίο Γυμνάσιο και τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.
«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγων κ. Πέτρο Θέμελη και με τον Δήμο Μεσσήνης, υλοποιεί όλα τα αναγκαία έργα που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της τοπικής κοινωνίας της Μεσσήνης και ταυτόχρονα ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος