Μεσσηνία: Άρση των αδικιών μέσω των δασικών χαρτών υποσχέθηκε ο Γ. Αμυράς

“Αρση των δασικών χαρτών δεν πρόκειται να γίνει, αντίθετα αυτοί θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για να λυθούν τα προβλήματα που πράγματι υπάρχουν και θα εξεταστούν κατά περίπτωση”, είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, στη σύσκεψη που είχε χθες στην Καρδαμύλη της Δυτικής Μάνης, με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους βουλευτές της Μεσσηνίας, τους αντιπεριφερειάρχες Στ. Αναστασόπουλο και Νικ. Τζινιέρη και με μέλη της επιτροπής αγώνα Μανιατών.

Επίσης έδωσε τη διαβεβαίωση πως μέσα στο καλοκαίρι θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να τεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο σε σχέση με τους δασικούς χάρτες και τις χαρακτηρισμένες ως “δασικές εκτάσεις”.
Το θέμα επεξεργάζεται επιτροπή με νομοπαρασκευαστικό χαρακτήρα, επικεφαλής της οποίας είναι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κ. Αραβώσης και αφορά κατά κύριο λόγο στα προβλήματα των ιδιοκτησιών και των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως «δασωμένοι αγροί» και «εκχερσωμένες εκτάσεις» με βάση της αεροφωτογραφίες του 1945. Ο κ. Αμυράς παραδέχθηκε πως υπάρχουν σφάλματα κατά την ανάρτηση των χαρτών και επεσήμανε πως αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν από τη δημόσια διοίκηση χωρίς κόπο και χωρίς κανέναν κόστος για τον πολίτη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι λύσεις που θα πρέπει να δοθούν θα έχουν ένα διπλό στόχο. “Να προστατευτεί το δάσος –όπου υπάρχει δάσος- αλλά και να απελευθερωθούν οι δυνάμεις των πολιτών ώστε να αξιοποιήσουν τη γη τους.” Η επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος συνεχίζεται σήμερα (07-05-2021) στο δήμο Ανατολικής Μάνης και στην Αρεόπολη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος