Μεσσηνία: Aντιρρήσεις της Περιφέρειας για την απόφαση του ΚΑΣ και τον δρόμο Τζάνε-Καλαμάκι

Αντιρρήσεις σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την όδευση του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι (και την υπογειοποίηση της παράκαμψης Πεταλιδίου) -την οποία θεωρεί κοστοβόρα- εκφράζει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Όπως μάλιστα αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του κ. Νίκα, της μελετήτριας των εναλλακτικών προτάσεων για το έργο και υπηρεσιακών παραγόντων (νομικοί και τεχνικοί), πρόκειται να υποβληθεί ένσταση με τεκμηριωμένα στοιχεία κατά της απόφασης του ΚΑΣ. Επίσης, αποφασίστηκε, εάν δεν τελεσφορήσει η ένσταση, η Περιφέρεια να ζητήσει την απένταξη από το ΕΣΠΑ του συγκεκριμένου τμήματος του έργου (δηλαδή την παράκαμψη του Πεταλιδίου) και να ζητηθεί το σχετικό κόστος να καταβληθεί από το υπουργείο Υποδομών με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκα, το ΕΣΠΑ δε μπορεί να καλύψει το τεράστιο οικονομικό κόστος το οποίο συνεπάγεται η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου -το οποίο φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει πως δε διαθέτει. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικοινώνησε με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Διδασκάλου, για το θέμα, ζητώντας τα όποια επιπλέον χρήματα να βαρύνουν τον εθνικό προϋπολογισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος