Μεσσηνία: Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές

Η ΠΕ Μεσσηνίας με τα μηχανήματα που διαθέτει αμέσως μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμών ρεμάτων στην πυρόπληκτη περιοχή της Άνω Μεσσηνίας. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν αρχικά δύο μηχανήματα έργου – ερπυστριοφόρος φορτωτής και εκσκαφέας / φορτωτής τύπου JCB – ενώ από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, στο διαθέσιμο στόλο οχημάτων θα προστεθούν η περιστρεφόμενη τσάπα και από ο Δήμος Οιχαλίας θα συνδράμει με φορτηγό για τη μεταφορά των προϊόντων καθαρισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις, ως εξής:

Κοινότητα Αγριλόβουνου:
– από τη διασταύρωση του ρέματος, που διασχίζει το χωριό, με την επαρχιακή οδό και με κατεύθυνση προς την καμένη περιοχή.
– μικρότερα ρέματα περιοχής Αγριλόβουνου

Κοινότητα Διαβολιτσίου:
– το παράλληλο ρέμα της επαρχιακής οδού με κατεύθυνση από Διαβολίτσι προς Κεντρικό, κατά θέσεις
Κοινότητα Κεντρικού
– Καθαρισμός ρέματος Παναγιώταινα

Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν δύο υπάρχουσες αντιπλημμυρικές εργολαβίες, συνολικού προϋπολογισμού 650.000 €, λαμβάνοντας εντολή από την Τεχνική Υπηρεσία για παρεμβάσεις σε μεγαλύτερα ρέματα, όπως ο Βίας και ο Αμφύτας.

Ειδικότερα για το ρέμα Αμφύτας ολοκληρώθηκε η παρέμβαση από Κάτω Μέλπεια προς Μάνδρα και θα συνεχιστεί προς Ηλέκτρα. Για το ρέμα Βίας έχουν γίνει καθαρισμοί βόρεια του Διαβολιτσίου με κατεύθυνση προς Αγίους Θεοδώρους, οι οποίες ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες. Αντίστοιχες παρεμβάσεις γίνονται και νότια του Διαβολιτσίου αλλά και στις διακλαδώσεις του Βία προς Παραπούγκι.
Επειδή ο χείμαρρος Βίας, έχει δώσει κατά το παρελθόν έντονα φαινόμενα και έχει προκαλέσει πλημμύρες, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις επεμβάσεις με εργασίες διαμόρφωσης της κοίτης, υποστήριξη προχωμάτων, καθαρισμό γεφυριών αλλά και διαμόρφωση λεκανών ηρεμίας σε κατάλληλες θέσεις

Οι εργασίες αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν και προβλέπεται να παρέμβουν σε επίμαχες θέσεις που εγκυμονούν κινδύνους στις κοινότητες Παραπουγκίου, Κεντρικού, Μάλτας, Μαντζάρι, Διαβολίτσι, Δεσύλλα, Καρνασίου και Δασοχωρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος