Μεσσηνία: Aκόμα ένας θάνατος από Covid στο νοσοκομείο – Ανησυχία από την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων

Ένας ακόμα θάνατος από την Covid και τις επιπλοκές της σημειώθηκε χθες (Κυριακή) στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν άνδρα 76 ετών, ο θάνατος του οποίου ανέβασε ακόμα περισσότερο τους δείκτες θνητότητας από covid στο νοσοκομείο της πόλης το τελευταίο τρίμηνο.

Ανησυχία προκαλεί επίσης η συνεχόμενη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Μεσσηνία, με 106 νέες λοιμώξεις να έχουν καταγραφεί μόνο το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για τον νομό 54 νέα κρούσματα το Σάββατο και 52 χθες Κυριακή.

Ελαφρώς σταθεροποιημένη εμφανίζεται ωστόσο η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, με 22 ασθενείς να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην κλινική Covid μετά από 3 εισαγωγές και τα 6 εξιτήρια που δόθηκαν. Δύο ασθενείς σε σοβαρότερη κατάσταση νοσηλεύονται στη ΜΕΘ μετά και τη διασωλήνωση στην οποία υπεβλήθη χθες ένας άνδρας 86 ετών.

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στον νομό, τα δωρεάν rapid test καθημερινά στα σταθερά σημεία των ελέγχων στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, στο ΚΥ Πύλου, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Μεσσήνη, την Τετάρτη στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας και το ΚΥ Μελιγαλά, την Πέμπτη στο παζάρι της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα και την Παρασκευή στο παλιό δημοτικό σχολείο της Καρδαμύλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος