Μεσσηνία: 90 νέα κρούσματα – Κρίσιμες χαρακτήρισε τις μέρες που διανύουμε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Συνεχίστηκε χθες (19/10) για ακόμη μια ημέρα, η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Μεσσηνία.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 90 νέα κρούσματα που έρχονται να προστεθούν στα υψηλά διψήφια νούμερα κρουσμάτων που επιβεβαιώνει ο Οργανισμός καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες (στην πλειοψηφία των ημερών πάνω από 50) και τα οποία θυμίζουν την περίοδο του περασμένου Αυγούστου όταν ο νομός είχε περάσει στο «κόκκινο» και σε καθεστώς τοπικού lockdown.
Καλύτερη προς το παρόν, είναι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί εδώ και μία εβδομάδα, όσον αφορά τους νοσηλευόμενους με κορoνοιό στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Eίκοσι ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην κλινική Covid του Ιδρύματος (μετά τις 4 εισαγωγές που έγιναν και τα 3 εξιτήρια που δόθηκαν χθες ) ενώ παραμένουν 2 οι διασωληνωμένοι στην αντίστοιχη ΜΕΘ.

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις μέρες που διανύουμε όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημικής έξαρσης στη Μεσσηνία, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη κάνοντας λόγο για ανησυχητική τροπή και εκτίναξη κρουσμάτων.

Η κ. Αλειφέρη απηύθυνε  νέα έκκληση για εμβολιασμούς και παρουσιάσε πίνακα με διαγράμματα που καταγράφουν τη ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα από τον περασμένο Αύγουστο είχαμε 640 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο Καλαμάτας εκ των οποίων, σύμφωνα με την κ.Αλειφέρη σε ποσοστό 80 τοις εκατό ήταν ανεμβολίαστοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος