Μεσσηνία: 42 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο στον βιολογικό Καλαμάτας

Σαραντα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊιού ανακοίνωσε χθες στη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στο νομό μας Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος ο οργανισμός θα συνεχίσει τις δράσεις του με τον υγειονομικό έλεγχο των πολιτών μέσω rapid tests αν και παραδέχθηκε πως ο αριθμός τους βαίνει μειούμενος από αυτή την εβδομάδα καθώς σταμάτησαν -προς το παρόν- οι -σε μόνιμη βάση- εξορμήσεις των κινητών του μονάδων στην περιφέρεια της Μεσσηνίας αλλά και γιατί πλέον τα δωρεάν rapid test περιορίζονται μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους. Καλύτερη πάντως είναι η εικόνα με τον πλήθος των νοσηλευομένων στην κλινική covid στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με 42 ασθενείς, μετά και τις 8 εισαγωγές που έγιναν χθες αλλά και τα 18 εξιτήρια που δόθηκαν σε άτομα που ανάρρωσαν.

Εξακολουθούν πάντως να παραμένουν διασωληνωμένοι 4 ασθενείς στη ΜΕΘ Covid ενώ ο ασθενής που είχε αποσωληνωθεί τις προηγούμενες ώρες και παρέμενε στη ΜΕΘ, χθες μεταφέρθηκε στην κλινική covid, όπου και νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Στο μεταξύ, σταθερά υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας και κατά την πιο πρόσφατη ανάλυση σε δείγμα που ελήφθη στις 7 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό οι αναλύσεις έδειξαν 55.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων, αποτέλεσμα που πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο εμβολιαστικό μέτωπο τώρα, αισθητά μειωμένος παραμένει ο ρυθμός των εμβολιασμών στη Μεσσηνία. Είναι ενδεικτικό πως την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο των εμβολιαστικών κέντρων του νομού μας μόλις 1.079 εμβολιασμοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος