Μεσσηνία: 17.300 ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες

Αντιμέτωπες με ένα τεράστιο όγκο εργασίας βρίσκονται η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας και οι Επιτροπές Εξέτασης των Αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες. Συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας έχουν κατατεθεί 3000 περίπου αιτήσεις εξέτασης Πρόδηλων Σφαλμάτων με τα μισά από αυτό να έχουν εξεταστεί και τα υπόλοιπα να πρέπει να διεκπεραιωθούν μέχρι τις 28 Νοέμβρη. Η υποστελέχωση του αρμόδιου Τμήματος της Διεύθυνση Δασών είναι το βασικότερο πρόβλημα, αφού τα άτομα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα στη Μεσσηνία ασχολούνται μόνο επτά υπάλληλοι.

Αναφορικά με την εξέταση των αντιρρήσεων να σημειωθεί ότι έχουν συγκροτηθεί τέσσερις επιτροπές για τη Μεσσηνία οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την εξέταση 14.300 αιτημάτων. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Διευθυντής Δασών Μεσσηνίας Γιώργος Σωτηρόπουλος τόνισε: «Υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις των μελών των επιτροπών. Τα μέλη των επιτροπών είναι υπάλληλοι δασικών υπηρεσιών από άλλους νομούς και για τις συνεδριάσεις τους θα πρέπει να καλυφθούν τα οδοιπορικά τους έξοδα, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο για τα δεδομένα της υπηρεσίας μας, αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε ακόμα και βασικές δικές μας ανάλογες υποχρεώσεις».

Τέλος ο Κ. Σωτηρόπουλος επισήμανε πως δεν κατατέθηκε ο αναμενόμενος αριθμός αντιρρήσεων από περιοχές στις οποίες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για τους δασικούς χάρτες, όπως ή Μάνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ