Μεσσηνία: 103 νέα κρούσματα κορονοϊού – Στα όριά της η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τριψήφιος ήταν και χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στον νομό Μεσσηνίας, με 103 νέες λοιμώξεις να επιβεβαιώνονται το τελευταίο 24ωωρο.

Αν και ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων ήταν κατά τι μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, και το γεγονός πως μόνο σε τρεις μέρες έχουν εντοπιστεί στη Μεσσηνία 370 κρούσματα κορονοϊού, δείχνει τη μεγάλη διασπορά του πανδημικού φαινομένου και στην περιοχή.

Όσον αφορά στους νοσηλευομένους με Covid στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, αυτή τη στιγμή στην αντίστοιχη κλινική νοσηλεύονται σαράντα δύο ασθενείς, με μόνο μία εισαγωγή χθες και έξι εξιτήρια. Από την άλλη, αυξήθηκαν χθες οι νοσηλείες διασωληνωμένων στη ΜΕΘ καθώς έγινε μία ακόμα διασωλήνωση ενός άνδρα 75 ετών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλευόμενων σε σοβαρότερη κατάσταση στη ΜΕΘ στους τέσσερις.

Νέα έκκληση για εμβολιασμούς και τήρηση των υγειονομικών μέτρων απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο δήμαρχος της πόλης, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας το τελευταίο διάστημα και αποτίμησε ως πολύ αρνητική και την εξέλιξη με την αύξηση του ιικού φορτίου στον Βιολογικό Καθαρισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων. Επανέλαβε πως «οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα ατομικής προστασίας, να ακούμε τους ειδικούς, να ενημερωθούμε σωστά και να εμβολιαστούμε» και τόνισε πως «το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, το εισιτήριο για επιστροφή στην κανονικότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος