Μεσσήνη: Υποδέχθηκε με λαμπρότητα την Παναγία τη Βουλκανιώτισσα – Ξεκίνησε το “νησιώτικο” πανηγύρι

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών η πόλη της Μεσσήνης υποδέχθηκε χθες το πρωί την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας που κατέβηκε εν πομπή καθ΄όλη τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας από τη Μονή Βουλκάνου στο όρος Ιθώμη.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστησαν οι Μητροπολίτες Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Η Ιερά Εικόνα με λιτανευτική πομπή περιήλθε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και άνθη καταλήγοντας στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Μεσσήνη: Υποδέχθηκε με λαμπρότητα την Παναγία τη Βουλκανιώτισσα – Ξεκίνησε το “νησιώτικο” πανηγύρι

Μεσσήνη: Υποδέχθηκε με λαμπρότητα την Παναγία τη Βουλκανιώτισσα – Ξεκίνησε το “νησιώτικο” πανηγύρι

Παράλληλα με την έλευση της εικόνας από τη μονή Βουλκάνου, ξεκίνησε χθες και η πατροπαράδοτη εμποροπανήγυρης στη Μεσσήνη που είχε να διοργανωθεί δυο χρόνια λόγω της πανδημίας. Από χθες και μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, συμμετέχει στους εορτασμούς διοργανώνοντας στα μαγαζιά της Μεσσήνης σειρά εκδηλώσεων με ειδικές τιμές, προσφορές και κληρώσεις δώρων.

Με τις αγορές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης όλοι θα λάβουν μέρος σε μια μεγάλη κλήρωση με πολλά δώρα, που θα γίνει το Σάββατο. Συνδιοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης «Ο Ερμής» -Δήμος Μεσσήνης-Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Στο μεταξύ, στη διάρκεια του φετινού πανηγυριού στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης φιλοξενείται το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο εν λόγω περίπτερο των 100 τ.μ. θα προβάλλεται στους επισκέπτες της πόλης, το έργο της Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις που έκανε από τον συγκεκριμένο χώρο ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει τον Δήμο Μεσσήνης για την αναβάθμιση του παραδοσιακού πανηγυριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος