Μεσσήνη: Τοιχογραφία εμπνευσμένη από την Επανάσταση

Μία τοιχογραφία εμπνευσμένη από ιστορικές στιγμές της Επανάστασης κοσμεί από σήμερα, Τρίτη, τον τοίχο παραπλεύρως του ΚΑΠΗ Μεσσήνης.

Αναπαριστά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να κρατά ένα κλαδί ελιάς, ότι απέμεινε από τις καταστροφές του Ιμπραήμ Πασά το 1827, που κατέκαψε τον Μεσσηνιακό κάμπο για να αποδυναμώσει τους Έλληνες, καθώς και τα λόγια του Γέρου του Μοριά ότι οι Έλληνες δεν προσκυνούν ακόμα και αν τους απομείνουν μόνο πέτρες.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μοριάς ’21» και στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, όπου σε συνεργασία με τους εμβληματικούς Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στους οποίους εδραιώθηκε ο αγώνας για την ανεξαρτησία, δημιουργούνται δημόσιες ιστορικές τοιχογραφίες που έχουν κάτι να αφηγηθούν.

Στη Μεσσήνη, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, όπου με την εποπτεία της Προέδρου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, αναπληρώτριας καθηγήτριας Ερατούς Χατζησάββα, δημιουργήθηκε αυτή η τοιχογραφία.

Κατά την παρουσίαση της καλλιτεχνικής δημιουργίας έξω από το ΚΑΠΗ, η κα Χατζησάββα, αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη εικονογράφηση από τους καλλιτέχνες, Θανάση και Μπάμπη Κρέτση, με δική της εικαστική επιμέλεια, εξηγώντας ότι προηγήθηκε ιστορική τεκμηρίωση και έρευνα της περιοχής για την επιλογή του θέματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος