Μεσσήνη: Θετική γνωμοδότηση για την ΜΠΕ της ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων Navarino Blue από την ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα

Θετικά γνωμοδότησε αργά χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με την ψήφο όλων των δημοτικών συμβούλων, για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων Navarino Blue από την ΤΕΜΕΣ στην περιοχή της Βελίκας.

Για το πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο, για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου αλλά και εν γένει ολόκληρου του νομού, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού τη Δευτέρα 28/11, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος. Παράλληλα, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη αρκετά έργα στην ευρύτερη περιοχή που θα διευκολύνουν και την τόσο σπουδαία επένδυση.

Πρόκειται για τη λειτουργία από την ΤΕΜΕΣ ενός νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 487 κλινών στην θέση “Καρυά ή Βελίκα” του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 49,81 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε έκταση 81.147,24 τ.μ. και θα αποτελείται από δύο διακριτές δομικές ενότητες/, καθώς και από τις απαραίτητες συνοδές εγκαταστάσεις ως εξής:

– Ξενοδοχειακό συγκρότημα (ανατολικό τμήμα) το οποίο θα περιλαμβάνει 107 δωμάτια με συνολικά 220 κλίνες, κτήριο υποδοχής (Lobby Reception), Bar, εστιατόριο, υπαίθριο φούρνο, υπαίθριο κινηματογράφο, βιβλιοθήκη, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρο λατρείας, χώρο ευεξίας, πισίνα, κήπο βρώσιμων, κοινόχρηστους χώρους.
– Ξενοδοχειακό συγκρότημα (δυτικό τμήμα) το οποίο θα περιλαμβάνει 130 δωμάτια με συνολικά 267 κλίνες, κτήριο υποδοχής (Lobby Reception), Bar, εστιατόριο, υπαίθριο φούρνο, υπαίθριο κινηματογράφο, πισίνα, χώρο ευεξίας, κοινόχρηστους χώρους.
– Κοινοφελείς και λειτουργικούς χώρους (κοινές εγκαταστάσεις), που θα περιλαμβάνουν χώρο στάθμευσης επισκεπτών και προσωπικού, χώρο συλλογής απορριμμάτων, καταστήματα, εργαστήρια, αποθήκες (υλικών και τροφίμων, εξοπλισμού και εργαλείων επισκευής και συντήρησης, υλικών κήπου κ.λπ.), κτήριο φύλαξης και ελέγχου του συγκροτήματος, κτήρια γραφείων και λειτουργικών υπηρεσιών, αποδυτήρια προσωπικού, πλυντήρια, δημόσιες τουαλέτες, αθλητικούς χώρους (γήπεδα τένις, beach volley, skate bowl, water sports), χώρους ευεξίας (spa, yoga, γυμναστήριο), καθώς και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής της πρώτης φάσης εκτιμάται σε 30 μήνες. Η υλοποίηση του έργου εκτιμάται να είναι της τάξης των 49 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα εκτιμώνται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ ανά έτος. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά 0,3%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος