Μεσσήνη: Συνάντηση με μαθητές από Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία στο 2ο Γυμνάσιο

Το 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +KA2, με θέμα: «Art with Trash» υποδέχτηκε 20 μαθητές και 8 καθηγητές από την Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία το διάστημα 14 – 20 Νοεμβρίου 2021. Μεσσήνη: Συνάντηση με μαθητές από Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία στο 2ο ΓυμνάσιοΤο πρόγραμμα ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2020, θα ολοκληρωθεί το 2022 και οι μαθητές εργάζονται με στόχο την υλοποίηση πέντε αξόνων :

1) Μείωση απορριμμάτων,
2) Επαναχρησιμοποίησή τους,
3) Ανακύκλωση,
4) Αλλαγή νοοτροπίας και
5) Διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε αυτή την πρώτη μετακίνηση του προγράμματος τα παιδιά κατέλυσαν σε οικογένειες μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης και συμμετείχαν όλες τις ημέρες σε ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με τον πρώτο άξονα, τη μείωση των απορριμμάτων.

Παράλληλα, επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο του κου Φώτη Πλιού στη Μεσσήνη, παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου και γεύτηκαν τα αγαθά της μεσσηνιακής γης, που ευγενικά πρόσφεραν ο κ. Πλιός και ο φούρνος του κ. Πέτρου Δρούλια.

Μεσσήνη: Συνάντηση με μαθητές από Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία στο 2ο Γυμνάσιο

Παρακολούθησαν στο Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη” την έκθεση “Η επανάσταση στην Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο”, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, την όμορφη παραλία της Μπούκας και περιηγήθηκαν στην Καλαμάτα.

Μεσσήνη: Συνάντηση με μαθητές από Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία στο 2ο ΓυμνάσιοΕκεί, στο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, “Ήρωες από Μέταλλο” του διεθνούς φήμης γλύπτη, Νίκου Φλώρου.

Την τελευταία ημέρα, στο πλαίσιο των εργασιών τους για το πρόγραμμα επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Μεσσήνης, υπέβαλλαν ερωτήσεις και συνομίλησαν με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Αθανασόπουλο και του επέδωσαν επιστολή με τα αποτελέσματα των εργασιών τους και τις προτάσεις τους. Ανάλογη επιστολή επέδωσαν και στον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης, κ. Ιωάννη Πλατάρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος