Μεσσήνη – Λάμπαινα: Προσφεύγει στην διαδικασία της επίταξης μέσω της δικαιοσύνης η Περ. Πελοποννήσου

Στο συνολικού προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, από τη Μεσσήνη ως τη Λάμπαινα, το οποίο καθυστερεί, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του από τη Μεσσήνη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, επισημαίνοντας ότι όταν εντάχθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή, στο τέλος της θητείας της, ήταν μελετητικά ανώριμο: “Απολογούμαι για τον δρόμο Μεσσήνη – Λάμπαινα, ένα έργο το οποίο σύμφωνα με την μελέτη με το συνόδευε δεν έπρεπε ποτέ να είχε ενταχθεί, καθώς αυτή δεν ήταν ολοκληρωμένη” τόνισε ο Π. Νίκας, διευκρινίζοντας ότι το εν λόγω έργο “εντάχθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, φεύγοντας.

Δηλαδή, απλώς υπογράφηκε μια απόφαση και θεωρώ ότι η εισήγηση από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και από την διαχειριστική αρχή δεν ήταν ορθή”.

Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι “σε ένα έργο προϋπολογισμού 8,6 εκ ευρώ, έπρεπε να βρεθούν επιπλέον 2,5 εκατομμύρια, δηλαδή 1,4 εκατ. ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ για να μετακινηθούν τα δίκτυα κοινής ωφέλειας” αναρωτώμενος παράλληλα πώς δεν ήταν γνωστό άραγε ότι κάτω από τον δρόμο περνούσε ο αγωγός υδροδότησης της Μεσσήνης” επισημαίνοντας και τα προβλήματα που υπάρχουν και με τους παρόδιους ιδιοκτήτες των προς απαλλοτρίωση τμημάτων.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε, ότι για όσους έχουν αρνηθεί η Περιφέρεια προσφεύγει στην διαδικασία της επίταξης και της απαλλοτρίωσης μέσω της δικαιοσύνης.

Σύνταξη: Βαγγέλης Ποτέας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος