Μεσσήνη: Άνοιξε η Παιδική Χαρά του κεντρικού Πάρκου

Άνοιξε επίσημα από χθες (Πέμπτη 17 Ιουνίου) την πόρτα της στα μικρά παιδιά, η αναβαθμισμένη και σύγχρονη Παιδική Χαρά του κεντρικού Πάρκου Μεσσήνης.

Ένας χώρος αναψυχής, κόσμημα για την πόλη, με θέμα τους πλανήτες και αντίστοιχη διακόσμηση και χρωματισμό, διαμορφωμένη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, με σύνθετες παιχνιδοκατασκευές, με διαδραστικά παιχνίδια, παιχνίδια αναρρίχησης και ισορροπίας, με τραμπάλες, κούνιες και ελατήρια για να καλύψουν τις ψυχοπαιδαγωγικές ανάγκες παιδιών όλων των ηλικιών, καθώς και παιδιών ΜΕΑ.

Η Δημοτική Αρχή, προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες για την εκπόνηση σχετικής μελέτης και ανακατασκευής της Παιδικής Χαράς που είχε διακόψει τη λειτουργία της από το καλοκαίρι του 2019, καθώς παρουσίαζε σημαντικές φθορές στον εξοπλισμό της που καθιστούσαν επικίνδυνη τη χρήση της. Ακολούθως το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 1, «Αστική Αναζωογόνηση 2019» και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδίους πόρους.

Η νέα σύγχρονη Παιδική Χαρά που παραδόθηκε προς χρήση, χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες στην Ελλάδα, καθώς καλύπτει έναν χώρο 1.000 τ.μ. και εκτός του αστικού της εξοπλισμού, διαθέτει νέα περίφραξη και δάπεδο, σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό και νέες φυτεύσεις δέντρων.
Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και έχει μέριμνα για ΑΜΕΑ, ώστε να παίζουν και να απασχολούνται σε εξειδικευμένα παιχνίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος