Μεσσήνη: Αναγγελία στον ΕΛΓΑ από το δήμο για ζημιές στις καλλιέργειες σύκων και σταφίδας

Ο Δήμος Μεσσήνης προέβη σε αναγγελία ζημιάς, για τις καλλιέργειες σύκων, σταφίδας κ.α. που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ των Κοινοτήτων τους. Η προθεσμία υποβολής έχει διάρκεια 15 ημέρες από την υποβολή της αναγγελίας.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και με το Διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης, κ. Γιάννη Ασσιούρα και τους ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, από τις άκαιρες βροχοπτώσεις που έπληξαν κυρίως την συκοπαραγωγή.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος θα επισκεφθεί περιοχές του Δήμου Μεσσήνης για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.
Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και του έντονου ενδιαφέροντος για την περιοχή μας του Προέδρου του ΕΛΓΑ, θα επιδιώξουμε την έγκαιρη αποζημίωση που θα ανταποκρίνεται στην απώλεια εισοδήματος των παραγωγών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος