Με κακό καιρό και έκτακτα μέτρα τα “κούλουμα” στη Μεσσηνία

Με ιδιαιτέρως άστατο καιρό, με βροχές και ισχυρούς δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους και η Μεσσηνία γιόρτασε χθες τα κούλουμα και την Καθαρά Δευτέρα.

Ελάχιστοι ήταν οι καλαματιανοί που επιχείρησαν να πετάξουν χαρταετό ενώ λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημικής κρίσης δεν έγινε καμία από τις εκδηλώσεις που συνηθίζονται να διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και χαρακτηρίζουν αυτές τις μέρες της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Μόνη εξαίρεση, η διοργάνωση του αρχέγονου δρώμενου της Ευετηρίας που πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα) στη Νέδουσα της Καλαμάτας με τη συμμετοχή μόνο ελάχιστων κατοίκων του χωριού και του ανάλογου εθίμου του Μαλλιαρού στο Μαγγανιακό του δήμου Μεσσήνης την Κυριακή.

Ωστόσο κάποια αυτοσχέδια αερόστατα που πέταξαν εθιμικά συμπολίτες μας αυτές τις μέρες, προκάλεσαν την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής καθώς σε τρία σημεία του κέντρου της Καλαμάτας και σε μία περίπτωση στην κοινότητα του Άρι προκλήθηκαν μικρές φωτιές από τις πτώσεις των αερόστατων, οι οποίες και σβήστηκαν εν τη γενέσει τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος